Brænde

valg af brænde - tilbud på briketter, træpiller og biobrændsel til både private og virksomhederEr der noget, formår at skabe en bedre følelse af autenticitet og hygge end et godt gammeldags knitrende bål med ægte brænde? Hvad er bedre end lyden af springende knaster i pejsen eller synet af flammerne bag brændeovnes glasvindue? Og hvilken varme er bedre i den kolde vintertid, end den fra de rødgyldne gløder i husets kamin? Her hos Brikettertilbud.dk tager vi et lille kig på en af de mest populære typer af opvarmning herhjemme i Danmark.

Et brændende bål er nok den ældste måde, mennesket til dato har skaffet sig varme på, når dagen bliver til nat og sommeren til vinter. Almindeligt træbrænde er stadig en populær måde at opvarme sit hus på, om end det kræver en lille smule mere tid end opvarmning med alternative materialer som olie, piller og træbriketter. Selvom, det er de færreste husstande, som nu om dage, udelukkende har brænde af træ som varmekilde, er det stadig et hyggeligt og godt supplement til oliefyret eller el-varmen. Særligt på den kolde, lange vintermørke årstid, hvor en varm, optændt brændeovn har et ekstra hyggeligt og lunt skær. For mange er det ikke noget man forbinder mere med hygge, end at sidde foran en varm brændeovn med en kop varm kakao på en vinter dag.

Udover, at brændestykker er en utrolig hyggelig løsning, er det ligeledes en rentabel måde at opvarme et hus på. I disse tider, hvor olie- og gaspriserne svinger, er brænde et godt og stabilt alternativ. Du kan nemlig spare mange penge på varmeregningen ved at købe træ til din brændeovn eller pejs, frem for olie eller gas til fyret. Men hvad skal man lige vælge, og hvor kan det købes billigt? Skal man vente til man finder et godt tilbud på brænde eller er der steder hvor det altid er billigt?


Tips og tricks til optænding med brænde

eksempel på en palle brænde i form af et brændetårnNår du tænder op med almindeligt brænde, er træets kvalitet afgørende. Gode træsorter er bl.a. ask og birk, der har et lavt vandindhold. Vil du have mest muligt ud af dit træ og tænde op på en måde, der er miljømæssig og økonomisk korrekt, er det vigtigt at opbevare træ inden døre, inden du bruger det til at fyre op med. Udsættes brænde for fugt og kulde, vil det tage længere tid at opnå en ideel, høj varme, mens der samtidig vil dannes mere røg og brændværdien falde. En høj temperatur i ovnen er vigtig, fordi dette sikrer en optimal afbrænding af de skadelige gasser, som ellers vil forurene vores miljø og i værste fald medføre skorstens brænd. Dette har vi desværre set flere eksempler på de senere år. Heldigvis er flere og flere blevet klar over dette, og derfor er det samlede antal af disse brænde også faldet over de seneste 20 år, i takt med at vi er blevet klogere inden for dette område. Nu mangler vi så bare at få de sidste til at stoppe med at fyre med fugtigt træ eller affaldstræ. Desværre vil det nok gå lidt tid endnu inden det sker, vi danskere er ikke så ansvarlige.

Når du skal tænde op, kan du starte med små stykker brænde, hvorefter du gradvist bygger på med større brændeknuder. Når først der er gang i ovnen, og varmen er høj, skal du blive ved med at lægge træ på, så du ikke skal starte forfra igen. Har de første flammer taget godt fat om brændet, er det dog ingen sag at holde gang i ilden, og du vil kunne nyde den kraftige varme af det brændende træ i mange timer frem. Husk på at jo tungere en træsort, du benytter i din brændeovn. Jo længere tid brænder den, og jo mere varme får du. Det er lige præcis af denne grund, at mange vælger at betale det ekstra for f.eks. bøgebrænde, frem for at købe billigt Ask eller Gran. Kvalitet koster jo altid ekstra, og ofte lige som med alt andet, så er de ekstra penge ofte givet godt ud. Ved bedre kvalitet opnår du ofte en højere brændværdi, hvilket betyder mere varme for samme mængde træ. Dette betyder groft sagt, at nogle gange kan man faktisk spare penge på sin varme regning, ved at købe det dyre brændsel frem for det billige, eller blot at gå efter der måske umiddelbart lyder som et godt tilbud. Så sørg altid, så vidt muligt, for at tjekke brændeværdien på det træ du køber. Der er jo stor forskel på om du køber en palle bøgebrænde eller en palle gran.

brænde til salg nordjylland

Bor man i nordjylland, så er man ofte typen som ikke vil betale for meget for sit brændsel. Derfor benytter mange sig ofte af tjenester som eksempelvis gul og gratis, hvor de kan finde folk der sælger billigt brænde, eller giver det bort til afhentning. Det er ikke så ofte vi selv henter i bilka, silvan eller Jem og Fix, men vælger i stedet at købe det billigt online, F.eks. hos kvalibrænde.


Kvalitet og pris

Birk eller Bøg - hvad slags brænde skal jeg vælge til min brændeovn for at få mest varme for pengene? Hvor finder jeg de bedste tilbud og de billigste priser?Der findes forskellige priser på træ brændsel, der typisk afhænger af forskellige faktorer. Ofte vil man jo gerne have det så billigt som muligt, selvfølgelig uden at det går ud over kvaliteten. Prisen fastlægges alt efter, om det er vådt eller tørt, træsort, længden og bredden på brændet samt levering og fragt. Har du mod på at trække i den gamle sweater og hive øksen frem, kan du med fordel spare penge ved at købe større stykker brændsel, og efterfølgende selv hakke dem i mindre stykker, så de passer til din ovn. Det er en god idé at kende dine egne behov, så du kan købe det træ eller de træbriketter til den pris, der bedst matcher dine ønsker. Står du ikke og mangler brændsel nu og her, kan et andet tip være at holde øje med tilbuds aviserne, hvor der ofte kan være palle brænde eller træbriketter på tilbud. Det kræver lidt tålmodighed, og samtidig er der ingen garanti med hensyn til kvaliteten, og risikoen kan være, at du får noget brændsel, som nærmest er ubrugeligt. F.eks. har der været flere eksempler på træbriketter fra Østeuropa, hvor alt fra gamle døre til møbler blev blandet i træbriketterne, så disse indeholdt store disse mængder maling- og limrester. Så har man ikke bare en ringe brændværdi, tilmed risikerer man at udsætte sig og andre selv for giftigt røg. Så sørg altid for at vide, præcis hvad du putter i din brændeovn eller pejs. Der var for et par dage siden en artikel på ekstrabladet, hvor de skrev om hvad folk kunne finde på at fyre op med, alt lige fra trykimprægneret træ til træ med maling, plastik og limrester. Fyre man op med den slags affald risikere man en bøde på op til 20.000 kroner, samtidig med at man jo belaster miljøet, og evt. sig selv. Så brug altid kun ren træ i din brændeovn, også selvom du måske kan spare lidt penge ved at bruge forskellige rester, til at blande i.

Har du en brændeovn, så suppler evt. el-varmen med en original og miljøvenlig form for varme og spar derved på varmeregningen – og hyg dig foran hele vinteren med knitrende træ og den hygge, som en pejs eller brændeovn nu engang giver. Selvom det kræver mere tid og kan være lidt mere besværligt at sætte gang i et bål, vil du nyde både økonomiske og miljømæssige fordele – ved at bruge dette træ til opvarmning af dit hus. I hvert fald er du nu lidt bedre rustet til at vælge og kender overvejelser i forhold til kvalitet og pris på brænde. Læs evt. vores afsnit om træbriketter her

Tilbud brænde - sådan spare du penge på indkøb af billig træ til opvarmning i pejs eller brændeovn - Både på Sjælland, Fyn og Jylland. Altid billige pejsebrænde stykker med gratis levering/fragt.
Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde