Der findes flere forskellige typer af briketter

Der findes flere forskellige typer af briketter

Eksempel på billige træbriketter på tilbud - køb online og spar penge på dit brænde.Selvom vi her i Europa som udgangspunkt kun bruger en enkelt brikettype, så findes der rent faktisk mange flere. Hvis du ikke før har hørt om træbriketter, så kan du her lige få en kort introduktion til træbriketter og brugen af dem. Mange mennesker har allerede skiftet det normale brænde ud med træbriketter. Blandt andet fordi de fylder meget mindre end normalt brænde, og så er der også en del, der har skiftet over grundet det CO2 neutrale aspekt. De sviner ikke lige så meget som almindeligt brænde, så hvis det betyder noget for dig, så kan det være værd at skifte over.

Der findes mange forskellige typer af træbriketter, men som sagt er det kun en enkelt type, der er udbredt i Europa. Der er tale om typen RUF, som du nok før har stødt på, hvis du allerede er begyndt at købe træbriketter. Baggrunden for navnet er den maskine, som de bliver lavet på. Det er en tysk maskine, der altså går under navnet RUF, og deraf har man så valgt at opkalde briketterne efter maskinen. Det er den, du vil støde på, hvis du bare leder efter såkaldte normale træbriketter af træ- eller savsmuld.

Af andre typer findes der blandt andet egetræsbriketterne Rondo. De er udelukkende fremstillet af træ, så her får du eksempelvis ikke noget ud af det rent miljømæssigt. Dog, får du en mindre massefylde, da det fylder meget mindre at have dem liggende end brænde af egetræ. Derudover slipper du også for gnister, der springer til højre og venstre, når du antænder dem i pejsen. Så hvis du bare gerne vil have noget billigere brænde til pejsen, og er du vant til at bruge egetræ til at fyre op med, kan det være en ide at skifte over til Rondo eller kvalitræbriketter fra Kvalibraende.dk, da de som regel er lidt billigere og stadig er af en god kvalitet.

En anden mulighed kunne være Biostænger. De er blevet presset i meget længere tid end de normale RUF træbriketter, hvilket betyder, at de holder i langt længere tid. Derudover er der lavet et hul i midten på dem, så man udnytter dem bedre i den forstand, at de giver meget mere varme. Så hvis du vil have nogle solide og langtidsholdbare træbriketter, kan det være en god ide at købe Biostænger. Du kan blandt andet kende dem på de runde kanter og hullet i midten, som almindelige træbriketter ikke har.

Derudover findes der mange andre typer, lavet af hver deres træsort og med hver deres fordele. Det nemmeste er at købe de normale træbriketter, men hvis du godt kunne tænke dig en længere brændetid eller en anden træsort, så er det jo bare med at gå på jagt efter dem. Det kan være, at du skal betale en lidt højere pris for nogle af de andre typer, men sådan det er det jo nu engang. Noget træ er bare dyrere end andet, og så må man jo lægge den pris, de nu engang koster. Dog, er det en god ide at tjekke op på priserne fra forskellige leverandører, inden du bestiller, da det langt fra er sikkert, at du finder den bedste pris hos den første leverandør, du tjekker ud.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type træbriketter du skal bruge, er det en god idé at hive fat i en ekspert eller din leverandør. Vedkommende burde kunne vejlede dig til at finde den rette type til lige netop din situation. Vær ikke bange for at spørge andre til råds. I langt de fleste tilfælde kan der være god hjælp at hente på den måde.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde