Hold dig fra de billigste briketter

Hold dig fra de billigste briketter

eksempel på træ briketter i dårlig kvalitet - vælg kun den bedste kvalitet når du køber træbriketter til din pejs eller til dit fyr.Der er efterhånden flere og flere brændeovnsejere, der vælger at skifte over til briketter i stedet for at bruge brænde, som de måske altid har gjort. Og det er også en fantastisk udvikling, i og med det er meget mere miljøvenligt at fyre op med briketterne i stedet for. Så hvis du endnu ikke har fået skiftet dit almindelige brænde ud, så er det måske på tide at få det gjort. Dog er der et par ting, du lige skal huske på, inden du går i gang med at fylde hele dit brændeskur op med de nye briketter.

For når du skal ud og have fat i et læs briketter, så kan du nemlig risikere at få fingrene i briketter af en så dårlig kvalitet, at du lige så godt kunne fyre op med dine pengesedler i stedet for. For noget tid siden var der eksempelvis en sag, hvor Jem og Fix havde solgt briketter, som indeholdt sand, hvilket gjorde dem ubrugelige. Så du skal altså være meget opmærksom på, hvem du køber dine briketter af, og hvor meget du skal give for dem. For betaler du alt for lidt, så kan du altså risikere at opleve noget lignende. Og det ville være et meget dårligt førstehåndsindtryk at få af noget, der skulle være så godt at bruge.

Derudover skal du også være opmærksom på, om der er fragt inkluderet i prisen. For mange gange kan en pris godt virke hamrende billig og som et rigtig godt tilbud, men i de fleste tilfælde skyldes det blot, at der ikke er medregnet fragt i prisen. Og når den så kommer oven i, så koster briketterne måske det samme, som mange andre steder. Eller også bliver de endda en smule dyrere. Så sørg for at læse det med småt, når du skal have fat i et nyt læs briketter. Det kan jo være, der er noget, de har valgt ikke at skrive, så det står så tydeligt, som prisen eksempelvis gør.

Hvis det er om vinteren, du kommer forbi en pris, der ser ud til at være alt for billig, så er det måske også tilfældet. For om vinteren stiger priserne normalt, fordi der er en langt større efterspørgsel på dem. Og så kan det være, der er nogle, der har set sit snit til at tjene nogle hurtige penge ved at sælge briketter af en meget lav kvalitet, som de ellers ikke ville kunne komme af med. Så her gælder det især om at være vågen, så du ikke bliver snydt. Og så kan det anbefales at købe dine briketter om sommeren eller foråret, da efterspørgslen er dalet en del. Så kan du ende med at spare en god sjat penge.

Det er også meget vigtigt at understrege, at briketterne stadig skal opbevares et tørt sted, når du får dem hjem til dig selv. Får du opbevaret dem et sted, hvor der er bare en smule for fugtigt, så kan det ende med, at det er dig selv, der får ødelagt dine briketter. Så når du har fået leveret eller hentet dine nye briketter, så smid dem eventuelt i et brændeskur eller en garage, hvor du er sikker på, der ikke er fugtigt. Du kan også vælge at opbevare dem et helt tredje sted, hvor du er sikker på, der ikke bliver koldt og klamt, hvis du ikke skulle være den heldige ejer af et decideret brændeskur. Selv om jorden evt. virker tør nok kan briketterne nemt suge fugt som gør at de får en ringere brændværdi og du ikke får det optimale ud af dine træbriketter. Derfor er det altid vigtigt at de ikke ligge direkte på jorden og her er en tynd sort plastikpose eller en gammel stofsæk ikke nok. Har du mulighed for det benyt et par paller så de lige kommer de 10-15 cm væk fra jorden og søg for at de er beskyttet mod regn.

Alt i alt gælder det bare om at være vågen og tænke sig lidt om, inden man bare kaster sine penge ud af vinduet. Er du det, så kan det ikke gå helt galt. Hvis du gerne vil være sikker på at få dine briketter fra en god og ærlig forhandler, så kan det være, det er en god ide at læse et par anmeldelser af de forskellige butikker, inden du bare vælger at købe noget derfra. På den måde kan du læse andres erfaringer med lige netop den butik, som du har kig på, og så kan du være på den sikre side, inden du bestiller. Du kan også se, om andre har haft dårlige erfaringer med den forretning, og så ved du jo bare, at nok skal holde dig væk.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde