Hvorfor briketter er miljøvenlige

Hvorfor briketter er miljøvenlige

hvorfor co2 frit brændsel er så effektive en måde at varme sit hjem op på.Som mange allerede ved har, der været en del snak om at øge beskatningen på brænde og træbriketter for at hjælpe danskerne med at reducere forbruget af træ til brændsel, og dermed reducere udledningen af Co2. Dette bliver et af emnerne som vi kommer til at tale mere om til vores årlige julefrokost

Men er det den rigtige måde at gøre det på? Ikke hvis du spørger os, for selvom afgiften på brænde øges, skal folk jo have opvarmet deres hjem alligevel, og det gør, at de så i større grad går over til andre typer af opvarmning, som f.eks. gas, olie eller fjernvarme. Alt samme energikilder som er betydelig mere skadelige for miljøet end brænde eller træbriketter er.

Træbriketter og træpiller er faktisk blandt de mest effektive måder at opvarme sit hjem på i henhold til udledningen af Co2. Det er 2 grunde til dette. Den ene er, at hvis man ikke brænder træet af, men lader det ligge ude og skoven og forrådne, vil det over tid udlede præcis den samme mængde Co2, som hvis man brænder det i sin pejs eller brændeovn. Den anden grund er, at træbriketter og træpiller oftest er produceret af affaldstræ fra træ-møbelindustrien. Det vil sige, at det ikke kommer fra træ, der er plantet med det specifikke formål at varme ens hjem op, men derimod fra træ, der alligevel skulle fældes til produktion af borde, stole osv. Så dine træbriketter er derfor produceret af træ stykker, som alligevel blot skulle bortskaffes, og ved at benytte dette træ til træbriketter, kan den energi (og Co2) de producerer jo lige så godt benyttes til at varme dit hjem op.

Læs om: Vælg det rigtige jule kostume til firmafesten

Er højere gebyr løsninge?

Øger man derimod skatten på brænde og træbriketter, vil mange af os jo gå over til i større grad benytte fjernvarme, el varme og olie til at få varmen med, og vil dermed faktisk være med til at øge udledningen af Co2 frem for at mindske den, og det er vel ikke lige intentionen med dette forslag?

En anden grund til at opvarmning med brænde og træbriketter er en miljøvenlig måde at få varmen på, er, at med mindre du fyre med imprægneret træ, udleder du meget få skadelige partikler i luften med disse typer af biobrændsel, og du forurener dermed ikke specielt meget. Benyttes i stedet kul, olie, diesel olie eller gas er det på et helt andet niveau, når vi snakker forurening. Ikke alene binder disse en masse Co2, der kun frigives ved forbrænding, men også flere andre skadelige stoffer sendes ud i luften, for ikke at tale om alle de miljø problemer selve udvindingen af disse stoffer giver.

Hvis man ser bort fra solenergi, er træbriketter og træpiller en god og miljøvenlig måde at få varmen ind i hjemmet på, og du kan med god samvittighed benytte dig af disse typer af brændsel.

Reklame:
Brug for et billigt kostume til din næste oktoberfest? Se vores store udvalg i tyrolertøj, tyroler kostumer og Heidi kjoler hos karnevalsshoppen.dk din online forhandler af kostumer og udklædning.
Se mere her på Karnevalsshoppen.dk – bæresele og slynge

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde