Hvorfor bruge træpiller til opvarmning

Hvorfor bruge træpiller til opvarmning

hvorfor er det en god ide at bruge billige træpiller på tilbud i din stoker brændeovn eller i din morsø pejs? Hvor finder du de bedste tilbud på kostumer, bæreseler og udklædning?

Træpiller bruges fortrinsvist til pillebrændeovn, pillefyr eller til kombifyr (stokerfyr). Ligesom træbriketter er træpillerne ligefrem mere velegnede til afbrænding end brænde i traditionel forstand, f.eks. kløvet træ.

En væsentlig fordel er, at træpiller er 100 % tørre og klar til brug med det samme efter anskaffelse, hvilket sikrer en optimal afbrænding og brændselsøkonomi. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvordan du opbevarer dem, både af hensyn til fugtdannelse og i forhold til plads. Ved anvendelse af træpiller, vil der desuden være mindre tendens til røgudvikling, eftersom træpillerne er rene og fri for skovbundens snavs, modsat kløvet brænde. Samtidig genererer træpiller ikke de store mængder askerester. Dette er naturligvis forudsat, at træpillernes kvalitet er i orden.

Træpiller og pillefyr
På samme måde som olie- og gasfyr sørger for opvarmningen i huset og af varmtvandsbeholdningen, kan pillefyr og træpiller med fordel løfte denne opgave. Pillefyret er en slags mekanisk brændeovn, som derfor er let at håndtere, hvorfor også varmen stort set kan reguleres fuldautomatisk. Og fordelene ved pillefyret er mange, både økonomisk og i forhold til miljøet. Der kan være ret store besparelser forbundet med anvendelsen af træpiller og pillefyr, sammenlignet med fyring med olie eller gas. Faktisk kan du næsten halvere din varmeregning. Derimod vil der typisk være mere vedligeholdelse. Til gengæld vil opvarmning med pillefyr og træpiller være et miljøvenligere alternativ til traditionelle varmekilder. Pillefyr og fyring med træpiller er derfor både god for din økonomi, for miljøet og for din samvittighed.

Læs om: Klar til julefrokosten hos dit brændefirma?

Pillefyret består af en brænder, en kedel og træpillemagasinet. Træpillerne hældes ned i træpillemagasinet, hvorfra de automatisk føres over i brænderen i takt med, at forbrændingen sker.

Har du et pillefyr med brændekedel og akkumuleringstank, vil varmen føres over i en vandtank, hvorefter varmen fordeles i hele huset. Har du derimod en automatisk pillekedel, styres denne ved hjælp af en drifttermostat. Drifttermostaten sørger for, at flere træpiller tilføres, når vandet i kedlen falder til en bestemt temperatur.

Når det gælder pillefyr helt generelt, har den teknologiske udvikling medført, at styringen er blevet langt lettere samtidig med at de fleste pillefyr er fuldautomatiske på linje med f.eks. oliefyr. Det gælder både fjernstyring via internettet og mobiltelefonen. Derudover kan du anskaffe dig forskellige former for ekstraudstyr, som kan eftermonteres på selv et ældre pillefyr.

Træpiller og kombifyr
Kombifyret minder om et pillefyr, men hvor der kun kan anvendes træpiller til pillefyret, kan der både fyres med træpiller og andre typer brændsel i et kombifyr. Ligesom pillefyret er kombifyret ligeledes ensbetydende med besparelser, både i forhold til pengepungen og miljøet. Særligt ved anvendelse af træpiller, da disse generelt er forbundet med lave priser. Til gengæld har du med et kombifyr en utrolig fleksibel varmekilde.

Træpillebrændeeovn

Træpillebrændeovnen er et fantastisk alternativ til en almindelig brændeovn og som supplement til boligens øvrige opvarmning. Træpillebrændeovnen afgiver en mere jævn temperatur end en almindelig brændeovn, som ofte enten er varm eller kold, hvis ikke man er opmærksom. Dette er for mange en stor fordel da man ikke konstant skal regulere temperaturen i takt med at den stiger eller daler inde i det rum du befinder dig i.

Træpiller og træpillebrændeovn er heller ikke ensbetydende med, at du ikke kan nyde synet af åben ild, når vintermørket sænker sig. For der findes nemlig træpillebrændeovne, der i høj grad minder om en almindelig brændeovn. Forskellen er blot, at der fyres med træpiller og at træpillebrændeovnen er langt nemmere at styre og regulere – og at den dermed fungerer langt mere effektiv end en traditionel brændeovn.

Hvad er så vigtigt, når du køber dine træpiller?
Træpillernes kvalitet har stor indflydelse på den optimale udnyttelse af brændværdi, rengøring og vedligehold af pillefyret samt mængde af askerester. Derfor kan det altid betale sig at gå efter den bedste kvalitet frem for blot at købe de billigste træpiller på tilbud. Nu skulle du gerne være lidt bedre rustet til at købe de rigtige produkter og dermed spare penge, frem for blot at købe de første og billigste som du falder over.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde