Hvorfor købe sommer brænde

Hvorfor købe sommer brænde

brænde eller briketterSelvom sommeren er over os, så bliver der stadig købt brænde, træpiller og briketter i stor stil. Dog i mindre grad end om vinteren, men der er stadig man som køber den slags produkter. Mange tænker måske at godt nok er det en rigtig ringe sommer, men lige frem at skulle fyre op, det er da måske lidt overdrevet. Ja umiddelbart lyder det måske underligt at folk benytter så meget varme midt om sommeren, men husk på at rigtig mange er i sommerhuse på den tid af året, og her er der mange som vælger at fyre op, både for hyggens skyld, men også fordi det kan blive lidt koldt i løbet af natten, og den eneste varme her er en el radiator eller brændeovnen. Så sommerhuse står faktisk for en rigtig stor del af det brænde som bliver brugt om sommeren. Til almindelige huse, så er det næsten udelukkende til hygge at man vælger at fyre op, så her er det mest de billige typer af brænde som gran og blandet løv, der bliver benyttet. Salget af briketter er derfor en del lavere her i sommer perioden, og derfor kan man ofte også finde nogle billige briketter på tilbud, hvis man lige kigger lidt omkring.

Træpiller bliver der derimod stadig solgt en masse af om sommeren. En stor del af disse bliver brugt inden for erhverv, f.eks. til opvarmning af vand, og varmt vand skal man jo bruge både om sommeren og vinteren. Dette betyder også at det ofte ikke er den store forskel i prisen på træpiller, alt efter hvilken tid på året det er.

Eksempel på hvordan briketterne også kan se ud.

I starten af sommeren kan man stadig med fordel nå at købe frisk kløvet træ og så lade det tørre op over sommeren, især hvis det er en varm sommer, så er det gode chancer for at dit træ er tørt når kulden begynder at sætte ind, og på den måde kan man nemt spare en del penge på sit brænde. Faktisk er der flere ting der tyder på at vi får en temmelig kold vinter i år, så derfor kunne det måske være en fordel at købt stort ind nu her, mens priserne på brænde stadig er helt i bund. Se f.eks. vores indlæg om tilbud på briketter.

Er opvarmning med træ miljø venligt?

Der har de seneste par år været en del diskussion om hvor vidt opvarmning med afbrænding af træ er skadeligt for miljøet. Det vil vi prøve at svare kort på her. Når man fyre med træpiller, almindeligt kløvet træ eller træbriketter, så er det hvad man kalder CO2 neutralt. Den mængde CO2 der frigives ved afbrænding, svare til den mængde CO2 som træet har optaget fra luften mens det voksede op. Det betyder at man ikke påfører ekstra CO2 til miljøet på nogen måde. Dog sker der under forbrænding af træ en vis udledning af skadelige dioxiner. Især hvis din forbrænding ikke foregår optimalt, og det er især den den som man for tiden har fokus på. Har du en god og moderne brændeovn, og benytter du det rigtige brændsel, så er det faktisk minimalt hvad du udleder af dioxiner, og derfor kan du trygt fortsætte med at benytte træ som en kilde til opvarmning i hjemmet. Det er især dem som har stor fokus på alternativ energi som f.eks. fra grøn energi, som stadig kæmper en del for at få et forbud mod brug af træ til brændsel. Men faktum er, at så længe man gør det på den rigtige måde, så er træ en af de mest miljø venlige måder vi kan opvarme vores hjem på. Så næste gang du hører nogle klager over at din brændeovn udleder Co2, så svar dem tilbage et træ som opvarmning – er Co2 neutralt!

Skal man bruge brænde eller briketter?

For mange er det store spørgsmål, skal man fyre op med træbriketter eller med almindeligt brænde? Faktisk så er det lidt lige meget hvad man bruger. Gå efter det som giver dig mest varme for pengene. Så hvis du falder over et rigtigt godt tilbud på brænde, er det måske værd at overveje. Falder du i stedet over et tilbud på briketter så er det dem du bør købe. Du skal dog lige overveje, hvor dit brændsel skal opbevares, da briketterne jo ofte er nemmere at stable.
De fleste syntes træbriketter er nemmere at have med at gøre, så for nogle er det grunden til at de vælger briketter over almindeligt brænde.

Så vil du hjælpe med at gøre noget for miljøet, så er organisk brændsel som træ, et godt skridt på vejen.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde