Hvorfor man bør overveje træbriketter

Hvorfor man bør overveje træbriketter

brændværdi og effekt på vores miljø når vi taler brændselNår vi snakker miljø så er træ en af de bedste måder at opvarme sit hjem på. I modsætning til naturgas og olie, så er træ Co2 Neutralt, hvilke betyder at du ikke påvirker miljøet med ekstra co2 under afbrænding af træ (her under træbriketter), som du gør ved f.eks. afbrænding af gas, kul eller olie. Grunden til dette er jo selvfølgelig at træ optager co2 fra luften mens det gror. Når man så afbrænder træet, så frigives denne co2 igen, men mængde som frigives overstiger ikke den mænge som træet har selv har fjernet fra luften. Dette er med til at gøre træ til miljøvenligt alternativ til de fossile brændstoffer.
Især træbriketter er ekstra miljøvenlige, da de fremstilles af savsmuld og træspåner som ofte blot er affalds produkter i træindustrien. Så i stedet for blot at bortskaffe dette, så bliver det i stedet brugt til opvarmning af dit hjem.

Hvis vi ser på brændeværdier, så er træbriketter også et glimrende valg. Grunden til dette er en m3 briketter, indeholder mere energi end en m3 bøgebrænde eller anden type af træ. Umiddelbart lyder det måske lidt underligt, men grunden til dette er at træet i træbriketterne, er komprimeret mere solidt, end i kløvet træ.Træ har det jo med at give sig en del når det får mulighed for det, det kan det ikke helt på samme måde i briketterne. Deruodver er vandinholdet i træet ofte større, end det er i træbriketter. Dette betyder i praktisk, at brændeværdien på træbriketter er højere end brændværdien i de forskellige typer af kløvet træ. Du kan læse en del mere om brændværdi i vores indlæg her

En anden fordel ved træbriketter, er at de fylder mindre end træ og er noget nemmere at transportere og stable. Har man en stor stationcar så kan man evt. selv hente en palle briketter, og dermed spare fragten. Noget som ikke er muligt med f.eks. en palle bøgebrænde.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde