Kvalitets Træpiller

økologiske kvalitets træpiller - hvorfor fyre med billige træ piller på tilbud frem for andre typer af brændeTræpiller er ikke bare træpiller som mange måske tror. Fyre man med træpiller af dårlig kvalitet kan det påvirke dit fyr negativt.

Normalt er fyring med træ piller helt ukompliceret, det meste køre automatisk og du skal blot sørge for at fylde indføringskassen op nu og da, samt rense selve fyret efter behov. Men som mange opdager kan der til tider opstå fyringstekniske problemer hvor f.eks. mængden af æske stiger og anlægget kan slagge til og effekten af fyret falder. Andre gang er det indførigssneglen der stopper til, og skal derefter renses før at den virker igen.
Disse typer af problemer skyldes i langt de fleste tilfælde at man har fyret med træpiller af for dårlig kvalitet. Dette er en af grundene til at man ikke bør gå på kompromis med kvaliteten inden for træpiller. Læs også væres informations side om almindeligt brænde i træ herinde

Ved at benytte piller af lav kvalitet opnår man for det første ikke samme brændværdi, så derfor skal skal du bruge en større mængde piller for at opnå samme varme. Det betyder også at du oftere skal ud og fylde nye piller på fyret, samt at dette skal renses oftere. Så det kan godt være man spare lidt penge, men du spare ikke tid på rengøring, og ofte skal du bruge et større antal piller, for at opnå samme varme. Derfor kan det næsten aldrig betale sig at spare lidt penge på pillerne, på bekostning af kvaliteten.

Piller af træ - den bedste opvarmning til din pejs eller brændeovn

Hvad skal man gå efter når man vil have kvalitet?

Som regel kan det være meget svært at se om kvaliteten er i orden ved blot at se på pillerne, derfor kommer her et par ting man skal være opmærksom på, hvis man vil sikre af de er af en ordenlig kvalitet.

Den Effektiv brandværdi:
Denne værdi beregnes på basis af aske- og vandindholdet i træpillerne.

Askesmeltepunktet:
Sørg for altid at købe piller som har et aske smeltepunkt på over 1200 grader. Ellers kan der opstå slaggedannelse, som nedsætter effekten af dit fyr eller evt. stopper det helt til. I værste tilfælde kan det være med til at ødelægge dit fyr, det er især de helt billige træpiller hvor dette kan være et problem.

Askeindhold:
Askeindholdet er et procenttallet der indikere hvor stor en mængde aske der skal bortskaffes efter træpillerne er brændt.
Her gælder det om købe træpiller, med så lavt et askeindhold som muligt.

Vandindhold:
Alt træ indeholde vand, selv helt tørt træ har en hvis procent af vand og denne mænge har stor betydning for brændværdien.
Har man en alt for høj procent af vand i træet, giver det en dårlig forbrænding og øger risikoen for at der dannes belægninger i din skorsten. I modsætning til træ brænde, må procenten af vand, heller ikke være alt for lav, da pillerne så nemmere smuldre og falder fra hinanden. Men det samme gør sig også gældende hvis de får vand, f.eks. hvis de ligger og suger fugt fra jorden eller bliver udsat for regnvejr, så smuldre de nemlig også. Derfor skal de altid opbevares helt tørt. Noget som man desværre stadig ser flere glemmer.

Vægtfylde:
Vægtfylden af træpillerne afhænger helt af hvor hård sammenpresset pillerne er. En træpille af god kvalitet har en rumvægt på mellem 0,6-0,7 kg. pr liter.

Derfor kan det næsten altid betale sig at give det ekstra og så få nogle træpiller i en god kvalitet fremfor at købe de billigste man falder over. Sørg dog altid når du bestiller online eller falder over et godt tilbud på kvalitets piller at undersøge om prisen er inklusiv levering og hvis ikke, hvor meget leveringen så koster så du bedre kan sammenligne priserne på træ piller.

Her er en lille video (på engelsk) om hvordan man på en simpelt måde fremstiller disse piller i træ.Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde