Sidste chance for at spare penge på sit brænde

Sidste chance for at spare penge på sit brænde

eksempel på en brænde stabel til at tørre sit træ i hvis man ikke har købt ovntørret træ men i stedet lufttørret.Efteråret står lige på trapperne og med den ret varme sensommer er det ikke mange der tænker på at få fyldt sit brænde lager op og gøre klar til efteråret. Men det kan faktisk godt betale at købe nu frem for at vente til kulden begynder at sætte ind og alle lige pludseligt står og skal bruge brænde eller træpiller til at fyre op med. Pris og efterspørgsel hænger ofte sammen og dette gælder også for brænde branchen, så vil man spare lidt penge så er det med at købe nu frem for at vente 2-3 uger mere hvor priserne højst sandsynligt vil stige med 5-10%, det er altså sidste chance du har for at spare lidt penge på dit brænde nu her. Læs mere om dette her på Google.com

Man skal man købe lufttørret eller ovntørret brænde og hvilke fordele er det f.eks. ved at købe ovntørret brænde og betale det ekstra for det?

Ovntørret brænde bliver tørret ved at man tilføre en stor varmemængde indenfor en ret kort tids periode, og dermed tørrer brændet ned til det et niveau, hvor brændet er bedst egnet som brænde, det vil sige at få vandindholdet ned på under 20% så det er klart lige til at komme i ovnen eller pejsen. Når man snakker ovntørret brænde er det hovedsagligt træsorter som løv, birk eller bøgebrænde. Så står man og skal bruge sit træ her og nu er ovntørret det rigtige valg, da det kan bruges direkte uden ekstra tørring.

Er man derimod ude i god tid og kan have sit træ liggende yderligere et par uger inden det benyttes er lufttørret er godt valg. Det er som regel billigere men kan have en lidt højere mængde vand, f.eks. hvis det har regnet en del det sidste stykke tid. Derfor har lufttørret brænde godt at lige få lov at ligge en smule ekstra tid på et tørt sted inden det anvendes, hvilket igen er et godt argument for at købe sit brænde nu her frem for at vente til sidste øjeblik som man så ofte plejer at gøre. Så vil man spare penge er det med at slå til nu her.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde