Træbriketter fra Tyskland

Træbriketter fra Tyskland

Billige træbriketter fra tyskland på tilbud - værd at købe eller spild af penge på trods af nogle lidt anderledes priser? Der er stadig en hel del, som vælger at købe træbriketter hjem fra Tyskland. Ofte er dette, fordi prisen er lidt lavere end her i Danmark, og bestiller man en stor nok mængde, opvejer dette de højere fragtpriser. Men prisforskellen er faktisk ikke, så stor som mange tror. Sammenligner vi f.eks. priser på træbriketter hos den populære tyske forhandler Fleggaard, kan vi se at en palle med træbriketter koster 1.620 kr. Sammenligner vi med en dansk brændeforhandler som Kvalibrænde.dk, ser vi, at de sælger samme mænge træbriketter til 1.790 kr. Det vil sige, at prisen er 170 kr billigere i Tyskland.

MEN her skal man så huske på, at prisen på de tyske træbriketter er uden levering. Skal de efterfølgende fragtes til Danmark, koster det så yderligere 6-700 kroner. Det betyder, at man skal op over de 5 paller før det reelt er nogen besparelse. Køber man 10 paller træbriketter fra Fleggaard er prisen lige p.t. på 16.020 kr uden levering. Køber man 10 paller fra Kvalibrænde.dk er prisen med levering og deres mængderabatter nede på 18.050, så man sparer omkring 2.000 kr. Dertil kommer så leveringsomkostningerne. Som priserne er lige nu, er der altså ikke de helt store penge at spare ved at købe sit brændsel i Tyskland, frem for at købe det her i Danmark.

Anderledes ser det dog ud, hvis man kigger på træpiller. 1 palle træpiller hos Fleggaard koster 1.519 kr uden levering, mens den hos Kvalibrænde.dk koster 2.450 inklusiv levering. Så skal man blot have en enkelt palle træpiller, kan det stadig ikke betale sig, men her skal man ikke særlig langt op i antallet før besparelsen begynder at blive synlig. F.eks. er forskellen på 10 paller hos Kvalibrænde.dk og Fleggaard på hele 9.400 kr., og så er det jo lige meget om man skal smide 1.000 kroner til fragt oven i prisen på pillerne fra Tyskland.

Vi har her i denne undersøgelse så ikke taget højde for kvaliteten, da vi ikke på nuværende tidspunkt har nogle træpiller eller træbrikker fra Tyskland på hånden, som vi kan sammenligne med, så vi ladet det være op til den enkelte forbruger at bedømme om kvaliteten af de tyske produkter er på samme høje niveau, som de danske.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde