Træbriketter

Valg af træbriketter - hvordan spare jeg penge på mit brændsel og hvad skal jeg være opmærksom på når jeg skal købe og opbevare det

Hvor skal man så købe sine træbriketter?

Ifølge en brændetest i den danske avis Politiken, er en god tommelfingerregel, når du køber billige træbriketter, at sørge for, at prisen på en palle med 960 kilo træbriketter er under 2000 kr. inkl. Fragt. Så vidt, det altså er muligt at falde over et sådan tilbud. Denne tommelfingerregel er vigtig, da regnestykket ellers ikke passer. Overstiger prisen 2000 kr. inkl. Fragt, er der nemlig stor sandsynlighed for, at det vil være billigere at fyre op med almindeligt brænde, frem for disse her piller. Omvendt, er det værd at være påpasselig i forhold til tilbud på træbriketter, der forekommer for godt til at være sandt. Det kan nemlig ofte skyldes, at fragten ikke er medregnet eller, at der decideret er tale om træbriketter af meget lav kvalitet. En af de billigste forhandlere er onlinebutikken Kvalibrænde.dk. Denne onlinebutik udmærker sig ved, at du her kan få en palle med 960 kilo træbriketter til ca. 1.785 kroner inkl. moms og fragt. Vel at mærke, vil der være tale om træbriketter med fugtindhold på kun ca. 6 %. Det vil altså sige, at det er kvalitets træbriketter, som er et økonomisk rentabelt alternativ til almindeligt brænde, og du sikrer dig tilmed, at det du putter i din pejs eller brændeovn er 100% tørt. Dermed får du også den bedste forbrænding. I dette indlæg ser vi nærmere på et par gode råd og tips til hvordan du spare penge på træ briketter, og dermed i sidste ende – din varmeregning. Vælg de rigtige træbriketter og spar dermed penge på din varme regning.
Leder du i stedet efter information om brænde så tag et kig på vores Brænde side her

Hardwood eller almindelige RUF briketter

Skal man bruge de ekstra penge på de dyre hardwood træbriketter, eller nøjes med de klassiske RUF i gul savsmuld?
Hvis man har brug for den ekstra brænde tid Hardwood giver, og har man ikke noget i mod at betale ekstra for sin varme, så er Hardwood et udmærket valg. Det kan f.eks. være man har brug for at der er varme på det meste af natten eller man ikke er typen der gider fylde nyt brænde på så ofte. Men det mest økonomiske og billigste, er som regel RUF briketterne, som vi alle kender og elsker. Nogle foretrækker dog Hardwood, da man ikke skal fylde sin brændeovn op så ofte, men de er langt fra lige så økomoniske som almindelige Rufbriketter.

Opbevaring af dine træbriketter

Træbriketter og brænde skal altid opbevares tørt og helst indendørs, da de ellers meget hurtigt optager fugt. Vi anbefaler derfor, at de opbevares i et ordentligt brændeskur, hvor der er ordentligt tørt og samtidig er en god ventilation. Er dette ikke en mulighed kan du til nød stable dem på nogle fliser eller brædder på jorden. Træbriketterne må aldrig placeres direkte på jorden, da de i så fald vil rådne, eller suge fugt og dermed smuldre. Derefter bør træbriketterne afdækkes med en presenning, der beskytter mod regn. Husk endelig, at når du fyrer op med denne typer af briketter, skal du ikke pakke dem for hårdt i ovnen, da de altid vil udvide sig under opvarmning. Er der derimod tale om brænde, som ikke er ovntørret, kan det ofte være praktisk at købe vinterens brænde allerede om foråret, da sommerens sol vil få brændets vandindhold ned på de ca. 20 % (eller 18% som nogle mener bør være et krav), som man generelt anbefaler, med henblik på at undgå slagger og en dårlig forbrænding af træbriketterne.

Fordelene – når du køber dine træbriketter online

Priserne på træbriketter og brænde generelt variere ofte efter hvor i landet man befinder sig og hvilken tid på året man bestiller. Næsten alle steder stiger prisen en smule i vinter sæsonen. Dette skyldes hovedsaglig en større efterspørgsel og større transport problemer om vinteren.  P.t. er det bedste tilbud på træ briketter som vi har fundet herinde på Brænde og Briketter.

Eksempel på Hardwood træbriketter

Eksempel på Hardwood træbriketter

Træbriketter på tilbud

De fleste af os vil jo gerne have tingene billigst muligt, men ofte hænger pris og kvalitet jo sammen. Selvom man finder en god pris på træbriketterne, er det ikke sikkert at man spare penge på at købe disse. Også selvom de priser man finder dem til, er lavere end hvad man normalt køber briketterne til, så er det ikke altid at kvaliteten er den samme. Så derfor skal man altid lige være opmærksom på kvaliteten, ellers er det tilbud man faldt over, måske ikke helt så billigt som man regnede med. Det er altså forskel på billige briketter, og så hvis du har mulighed for at teste, er det en rigtig gode ide, inden man blot vælger at købe stort ind. Finder man f.eks. en palle som er 20% billigere, end den pris, man normal betaler for dem, så er det ikke sikkert at de har samme brændværdi. Det vil sige at du så også for mindre varme for pengene. Så hvis du finder et tilbud, som lyder næsten for godt til at være sandt, så er det også god chance for at det faktisk er. Dette gælder ofte for næsten alle typer af produkter. Så vær altid opmærksom på kvalitet, når man køber billigt. Dette er især vigtigt, hvis prisen er rigtig lav. For selvom pris og kvalitet ofte hører sammen, så kan visse af de større forhandlere sælge sine produkter af god kvalitet til en billig pris, netop for de selv fremstiller dem (ofte i udlandet).

Hvad er brændværdi?

Brændværdien er et tal, der indikere hvor meget energi der frigives når du brænder noget af. f.eks. er brændværdien for træbriketter omkring 4.500 kcal/kg, hvilket betyder at du får cirka 4.500 kcal varme, for hvert kilo du brænder af. Dette er faktisk en temmelig høj brændværdi. Til sammenligning ligger træsorter som Birk på omkring 2.200 kcal og ovntørret bøgebrænde på cirka 4.200. Jo højere brændværdi et materiale har, jo mere varme får du for pengene.

Her er en kort liste over brændværdierne for nogle af de mest almindelige produkter.

  • Ask – 3611 kcal/kg
  • Fyr – 3783 kcal/kg
  • Eg – 3611 kcal/kg
  • Bøg – 3525 kcal/kg
  • Birk – 3697 kcal/kg
  • Rødgran – 3783 kcal/kg
  • Træbriketter – 4500 kcal/kg

Du finder mere information om brændeværdier her inde på vores Artikel om brændeværdier.

Priserne på træbriketter og brænde generelt varierer ofte alt efter hvor i landet man befinder sig samt hvilken tid på året, der er tale om. Næsten alle steder stiger prisen en smule i vintersæsonen. Dette skyldes hovedsaglig en større efterspørgsel og årstidsrelaterede transportproblemer, som typisk gør sig gældende i vinterhalvåret. Har man mulighed for det, kan det være en god ide at bestille til vinteren allerede her i foråret hvor man finder masser af billig brænde og træbriketter på tilbud. Er det tale om træ kan man jo lige så godt købe det lufttørret og selv lade det tørre helt op over sommeren. Så har man noget rigtigt godt tørt træ her til efteråret. Sørg blot for at det er overdækket så der ikke kan samle sig en masse vand, som efterfølgende kan ligge og kommer ind i træet. Priserne på lufttørret er nemlig ofte 15-20% billigere end på ovntørret brændsel. Så står man ikke og skal bruge det nu og her, kan man jo lige så godt spare lidt penge ved at købe lufttørret træ, frem for ovntørret. Ofte er helt frisk træ det billigste, men det kræver en lang periode at tørre op i, men har man god plads og ikke lige står og mangler noget brænde, så kan der var en del penge at spare her.

valg af briketter - hvorfor vælge træbriketter til dit household - safety is important

Hovedgrunden til at langt de fleste vælger at købe brænde og træbriketter online, er, at priserne online som regel vil være inklusiv levering lige til døren. Dette gør, at der er en hel del penge at spare frem for at købe i det lokale byggemarked eller i andre kædebutikker, og samtidig undgår du f.eks. at være afhængig af en trailer. En anden ting er at selve kvaliteten, hos mange af de populære onlinebutikker, som f.eks. Kvalibraende.dk, er helt i top, eftersom flere af dem selv producerer deres brændsel, frem for at blot importere fra den billigste leverandør i udlandet. Priserne, hos flere af onlinebutikkerne, er helt på niveau med priserne i f.eks. Tyskland, som hidtil har været et populært land, når det gjaldt køb af brændsel, særligt, hvis man boede i Syd- eller Midtjylland. Tages fragt- og leveringsomkostningerne med ind i overvejelserne, kan det langt oftere betale sig at købe briketter online. Og hvad angår kvaliteten, ja, så er der faktisk slet ikke grund til at købe brændsel uden for DK’s grænser længere. Vi håber, at du har fået lidt ud af disse gode råd og tips til, hvilke overvejelser, du kan gøre dig med hensyn til indkøb af træ-briketter, og vi ønsker dig held og lykke med din næste handel, hvad enten det bliver i en webshop eller i den lokale butik.

Spar penge på de billigste produkter på tilbud her i Jylland, Sjælland eller fyn. Altid super priser på kvalitets varer.

Forskel på pris af træbriketter alt efter hvor i landet man bor

Jo længere transport, jo højrer pris. Da det meste af det brænde, vi bruger i Danmark, kommer fra forskellige øst lande og igennem tyskland, så er det ofte billigere at købe sit træ, hvis man bor tættere på grænsen. Bor man på Sjælland, Fyn eller øerne, så betaler man ofte lidt mere for det, på grund af de længere afstand, end dem i Jylland.

Køb dine træbriketter i udlandet?

For nogle år siden, kunne det for nogle godt betale sig at købe sit brænde i udlandet, eksempelvis Sverige eller Tyskland. Dels pga. deres lavere moms, men også på grund at de har mere træ til rådighed, hvilket også er med til at holde priserne nede. Nu om dage kommer en stor del af træet til det brændsel der sælges her i Danmark, alligevel fra udlandet, og derfor er forskellen i pris, når man regner fragt med ind over, heller ikke så stor længere. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde, bedre betale sig at købe fra en Dansk forhandler, frem for en udenlandsk.

Typer af briketter

Der findes flere forskellige typer af træ briketter. Alt lige fra de almindelige lyse RUF briketter, til de mørke Hardwood briquettes. De mest almindelige herhjemme er dog dem lavet af lyst savsmuld, kaldet RUF (efter den presser de er fremstillet på). Dette er faktisk også de mest almindelige her i Europa. I USA, er de efterhånden også ved at vinde godt frem, men der er lidt flere forskellige standard, som f.eks. nogle der mest af alt ligner en forvokset træpille. Disse typer er dog ikke så brugte her i Europa, og som det ser ud lige nu, bliver det nok heller ikke nogle som vi kommer til at se i løbet af de næste par år. Vi har vores stil og de har deres.

Hvornår skal man bruge hvilken type?

Det meste af tiden opnår man fine resultater med RUF træbriketten. Den har en fin brændeværdi og opfylder alle miljøkrav. Har en ok lang brændetid og fås ofte på tilbud til en god pris. Fordelen ved hardwood og andre mærker lavet af de tunge træsorter, er at de som regel, har en lidt længere brændetid. Det kan f.eks. være en god ide hvis man, har brug for varme om natten, eller ikke ønsker at fylde nyt brændsel på så ofte. Prisen er dog ofte lidt højrer, hvilket gør at man ikke spare penge på sin varmeregning ved at benytte disse frem for RUF briketten. Mange mener også at denne RUF briket er den bedste type, og er en af grundene til at det uden tvivl er den mest solgte briket her i Danmark.

Køb briketter online og spar penge. Få 1, 2 eller 5 paller brænde eller træbriketter af høj kvalitet leveret lige til døren fra online webshops som f.eks. Kvalibraende.dk

Find de bedste tilbud på billige træbriketter til pejs og brændeovn her på brikettertilbud.dk - din informations side om optænding og brænde
Meget gode briketter som bestemt kan anbefales. Træbriketterne er nemme at tænde og afgiver en god varme.

1

10 / 10

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde