Træpiller

Valg af træpiller - hvorfor købe billige træpiller online frem frem at købe dem på tilbud i din lokale forhandler? Køb af piller til private og erhverv over Internettet i stedet for lokalt

Vinteren er over os, og der er god grund til at undersøge, hvordan du sikrer dig den opvarmning, der bedst kan betale sig for dig og din økonomi. Befinder du dig uden for centralvarmenettet, og har du et biobrændselsanlæg eller en brændeovn, er træpiller en billig, god og nem løsning til at varme huset op, ikke bare økonomisk, men også miljømæssigt. Fordelene ved træpiller er ikke kun den lave pris pr. kWh, der typisk ligger omkring de 50 øre, men også det faktum, at træpiller er biobrændsel, dvs. CO2 neutralt, og bidrager dermed ikke til den globale opvarmning. Grunden til at mange betragter træ som Co2 neutralt, er at du ikke udleder mere CO2 ved at brænde træet af, sammenlignet med blot at lade det rådne op ude i naturen. Derudover fjerner træet jo CO2 fra luften, i alt den tid det groer. Dette gør at træer en rigtig god varmekilde, når man snakker global opvarmning og er med til at gøre at træ en af de bedste typer af brændsel, når man snakker Co2 reducering. Endelig kan man sidde foran brændeovnen en kold og mørk vinterdag og nyde varmen og hyggen fra de miljø- og økonomivenlige træpiller.
Træpiller fremstilles ved at presse savsmuld og træspåner igennem en matrice under højt tryk og vanddamp. Kvaliteten af træpiller varierer, hvilket prisen afspejler. Kvaliteten afhænger bl.a. af brændværdi, vandindhold og slaggedannelse. Brændværdien pr. kilo er normalt den samme uanset prisklasse, men til gengæld kan vandindholdet og slagger dannelsen forekomme ved anvendelse af billigere træpiller. Træets kvalitet i træpillerne kan også variere. Er kvaliteten af træet god, vil der dannes mindre aske, hvilket derfor også kan tages med i overvejelserne, når der skal købes træpiller. Det vil ofte være en god idé at tale med sin leverandør om både pris og kvalitet, så du ikke risikerer at gå for meget på kompromis. Men sprøg ind til brændeværdier hos din forhandler, hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, og sammenlign så derefter med prisen.

Hvis det er brænde du leder efter info om – se mere i vores nye artikel

At købe billige træpiller nytter imidlertid kun, hvis du samtidig har et godt biobrændselsanlæg, der udnytter træpillernes brændværdi. Et pillefyringsanlæg er eksempelvis yderst velegnet til denne form for fyring, da den typisk har en meget høj virkningsgrad på minimum 90%, hvorfor du således vil få meget ud træpillerne. Derudover er træpiller også velegnede til indendørs brændeovne, og er populære, hvis der hurtigt og nemt skal varmes op i et rum eller i et hus. Men den mest praktiske årsag til at flere vælger at benytte denne type biobrændsel er, at man til de fleste brændeovne kan få automatiske påfyldningssystemer, der selv sørger for, at ilden ikke går ud og at der konstant er en ensartet, ønsket temperatur. Dette kræver dog igen, at man benytter sig af træpiller af høj kvalitet, da man ellers risikere at stoppe sit fyr til, hvis der pludselig skal benyttes dobbelt så meget brændsel for at opnå samme temperatur, som ved brug af træpiller i en god kvalitet. Bemærk at nøgleordet her er kvalitet.
Så inden du køber træpiller fra en ny eller ukendt forhandler, bør du starte med en mindre sending for lige at teste kvaliteten og finde ud af om den er i orden og matcher dine behov. Derefter kan du så bestille en større ordre, og dermed spare en masse penge, da der kan være rigtig gode mængde rabatter at hente, når man køber et større parti. Disse gode tilbud finder man oftest om foråret, hvor forhandlerne som regel stadig har en del res partier fra den forrige sæson, som de gerne vil af med og dermed skabe plads til et nyt parti til næste sæson.


Træpiller en økonomisk måde at fyre op på

For at opsummere, hvad du i denne artikel har lært om billige træpiller, kan man sige, at det i den grad er en økonomisk og miljøvenlig måde at opvarme sit hus på, fordi billige træpiller som regel vil have den samme høje brændværdi som dyrere. Dertil er der også andre kriterier, der bestemmer en god kvalitets træpille, hvorfor det kan være meningsfuldt at snakke med sin leverandør om de forskellige typer af træpiller. Ønsker du i stedet at finde mere information om træbriketter, så kan du læse mere på vores side om briketter
Uden for døren er der ikke kun vinteren der raser, men også en krise der kradser, og måske netop derfor er det en god idé at overveje billige træpiller som fyringsmateriale, og selvfølgelig gælder det om at finde de bedste priser og højeste kvalitet, så man får mest muligt for pengene.
Skal man opvarme et større areal så er træpillerne ofte mere praktiske end andre typer af biobrændsel, især muligheden for automatisk indføring gør at man ikke konstant skal ud og fylde sit fyr op, men også at det ofte kan håndterer ret store mængder. Nogle får ligefrem leveret pillerne i en tankbil, hvor de via en slange læsses over i din beholder, lidt på samme måde som når man tanker olie. Dette kan være den billigste levering, hvis man vel og mærket benytter sig af temmelig store mænger træ piller. Husk dog som med alt andet brændsel, at vælge nogle piller i høj kvalitet. Ofte er det jo det billigste i længden.

 

Billige træpiller på tilbud - spar penge og køb via vores online webshop og få leveret gratis til din brændeovn eller pejs. Passer til alle stoker fyr og de fleste andre modeller inden for fyr og pejse.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde