Udklædning, sjov og kostumer til julefesten

Nissekostume til voksne - find det perfekt kostume til din julefrokostNår noget er rigtigt sjovt, så er det ofte en eller anden form for kostumer eller udklædning involveret i processen. F.eks. bliver de årlige julefrokoster ofte lidt sjovere, når pigerne sidder i deres nissekostumer, og mændene i deres julemandsdrager. Det samme gælder f.eks. den populære oktoberfest. Hvor sjov ville den lige være, hvis det ikke var fordi alle sad i deres Tyroler kostumer. Eller en Halloween uden Halloween udklædning? Vi danskere elsker at klæde os ud, og benytter gerne enhver lejlighed for at gøre dette.

Læs om: Sådan vælger du kostumer til din julefrokost

Julefrokost og udklædning

Er der to ting der bør hører sammen, så er det kostumer og julefrokoster. Det er da ikke noget sjovere, end at se en flok fulde nissemænd i julemands kostumer komme slingrende op af vejen med en øl i hånden. Det er den slags ting som hører end god julefrokost til, frem for lummer stemning i krogende, balle kopiering i kopirummet og den slags. Nu om dage er udvalget af julekostumer blevet rigtigt godt, så selvom man ved at 10 andre også kommer i et julemandskostume, så har man alligevel en chance for at finde et unikt kostume til din næste julefrokost.

Læs om: Sælg dine kostumer globalt og uden for EU

Valg af julemandskostume eller nissepige kostume

Det at vælge et godt julemandskostume kan være lidt svært. Selvfølgelig kan man vælge blot at gå ind på den første og bedste online kostume butik som f.eks. Karnevalsshoppen og købe et, men så er chancen selvfølgelig også større for a der kommer andre i samme kostume. Man kan også vælge at lave sit eget, og er man kreativ og har masse af tid kan det for mange være en rigtig god løsning. Desværre risikere man ofte at resultatet slet ikke bliver i nærheden af hvad man kan købe for den halve pris på nettet. Derfor vælger mange at gå lidt af en middelvej. Find et forholdsvis billigt kostume på nettet, og modificere så dette efterfølgende. F.eks. kan man købe et billigt nissekostume, og efterfølgende klistre en masse stof juletræer på, samt opgradere skægget med en bedre version. Så har du pludselig et billigt kostume, som alligevel skiller sig ud fra mængden.

Læs om: Grisefest med Karnevalsshoppen

Den anden mulighed er at man finder en af de mange udenlandske butikker. Som f.eks. Amazon eller Ebay.com hvor udvalget er meget større. Priserne kan måske ved første øjekast også virke mindre, men man skal så lige huske på, at der ofte også kommer halv store fragt priser, og import told på den endelige pris. Går man par stykker sammen og bestiller sammen, så kan der være en hel del at spare på fragten, hvorefter prisen så er nede i nogenlunde det samme som vi betaler herhjemme. Blot at så har man pludselig et noget større udvalg. Husk dog at der kan nogle gange være ret lang leveringstid på produkter bestilt fra udlandet.

Men hvordan vælger man et godt julemandskostume? Efter min mening er der et par ting man bør være opmærksom på. For det første skal det være muligt at spise og drikke i det. Jeg begik selv den fejl at finde et med et alt for stort skæg, hvilket gjorde det nærmest umuligt at spise julemaden, ja selv det at drikke en fadøl var ikke helt nemt.
Sørg også for at vælge et kostume som ikke er for varmt til hvor i skal være, eller for koldt for den sags skyld. Det sidste risikere man ofte med mange af de populære nissepige kostumer.
Skal din udklædning bruges mere end en gang, så overveje at køb i god kvalitet. De helt billige er ofte færdige efter en hård aften/nat.

God fornøjelse med din næste julefrokost, hvad enten du er udklædt eller ej.

Lige nu – spar penge på kvalitets briketter fra kvalibrænde